Maybelline Great Lash to jeden z tych tuszy do rzęs, który każda kobieta powinna mieć w swojej kosmetyczce. Dlaczego? Ponieważ spełnia oczekiwania nawet najbardziej wymagających kobiet i sprawia, że każdy makijaż oczu wygląda efektownie i pięknie.
Tusz do rzęs Maybelline Great Lash zapewnia bardzo dobre efekty.
Po pierwsze, przyciemnia rzęsy, a co więcej, wydłuża, pogrubia i podkręca je. Nasze oczy wyglądają na większe, a spojrzenie spod długich i czarnych rzęs – na bardziej tajemnicze. Po drugie, maskara dość długo utrzymuje się na rzęsach. Dopiero po około 10 godzinach noszenia tusz rozmazuje się oraz brudzi dolne i górne powieki. Widać to zwłaszcza na skórze tłustej i cerze mieszanej. Po trzecie, tusz do rzęs Maybelline Great Lash zaraz po aplikacji wysycha. Dlatego od razu można nakładać kolejne warstwy kosmetyku. Pogrubione w ten sposób rzęsy wyglądają bardzo ładnie. Po czwarte, produkt nie podrażnia ani oczu, ani skóry wokół nich. Bez przeszkód mogą używać go osoby z wrażliwym aparatem wzrokowym lub cerą skłonną do występowania alergii. Po piąte, kosmetyk nie posiada w składzie żadnych substancji zapachowych. A po szóste, bardzo dobrze zmywa się i to nawet przy pomocy zwykłego płynu do demakijażu.
Jednak tusz do rzęs Maybelline Great Lash posiada kilka wad. Osoby, które nigdy nie malowały rzęs, mogą mieć problem z nałożeniem maskary. Produkt może bowiem sklejać rzęsy i tym samym popsuć cały efekt końcowy. W takim wypadku trzeba posłużyć się czystą szczoteczką ze starej maskary lub małym grzebykiem, aby rozczesać rzęsy. Taka „zabawa” w malowanie może napsuć nam krwi. Ponadto szczoteczka maskary jest bardzo mała, co w ogóle utrudnia zrobienie makijażu. Nie dość że nabiera się na nią zbyt dużo tuszu, to trudno jest nią dotrzeć do najmniejszych włosków, wyrastających w zewnętrznych lub wewnętrznych kącikach oczu.
Tusz do rzęs Maybelline Great Lash zamknięty jest w różowo – seledynowym opakowaniu. Maskarę możemy dostać w sześciu odcieniach. A są to następujące kolory: ciemnoniebieski, brązowy, zielony, różowy, fioletowy i szmaragdowy.